אותיות קטנות או כוכביות האם נחשב לגניבת דעת

שאלה:

שלום, האם גנבת דעת היא גם בתת מודע? לדוגמה אדם שקונה במכולת ואני כותב 3.90 ואת ה3 בגדול ואת ה90 בקטן וגורם לו לחשוב שזה 3 האם יש בזה גניבת דעת?

תשובה:

שלום וברכה,

כתיבת תנאים באותיות קטנות, או כוכביות שבקריאה סתמית לא שמים לב. ורק אם מעמיקים ומתבוננים יותר ניתן להבחין באותיות הקטנות או בכוכביות. נחלקו הפוסקים האם נחשב לגנבת דעת. ראה בעלון המשפט גיליון מספר 44 עמוד 3 דין 3 ותרווה נחת.

בהצלחה.