סדרה בטלויזיה על מנזר ומנהגי כנסיה

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה בבקשה , יש סדרה ארגנטינית שאני רואה הסדרה היא במנזר על נזירות וכמרים לארך רוב הסדרה יש על הצוואר של השחקנים שרשרת צלב ולפעמים תמונה צלובה של מי שהם מאמינים בו וכדומה האם מותר לי לראות את הסדרה? (כמובן שאת התפילות שלהם אני מעבירה ) ועוד שאלה לסדרה יש שירים מותר לי לשמוע אותם?

תשובה:

אם זה מלמד על דרך עבודתם וכו' ודאי הדבר אסור, חז”ל החמירו מאוד בעיון בספרי מינות ועבודה זרה כפי שתוכלי לראות בהרחבה כאן, וזאת כדי שלא ללמוד מדעותיהם ומנהגיהם של עובדי אלילים. נראה שכך הוא גם לענין סרט, אולם כמובן הצצה מקרית מבלי משים תוך כדי צפייה בסרט אינה בכלל האיסור, אלא התבוננות והמשך צפייה מתוך ידיעה שמסתכלים בעבודה זרה ומנהגיה.

בכלל יש להמנע מצפייה בסרטים וטויזיה, שום דבר טוב לא יוצא מזה…