כתם ורוד לאחר החזרת עוברים

שאלה:

לכבוד הרב שלום וברכה. אנו בטיפוליי פוריות, מספר שעות לאחר החזרת עוברים אשתי ראתה כתם ורוד על הפד. ומאז עברו מספר ימים והיא לא ראתה שום כתם. אציין שהפרופסור שביצע את ההחזרה לא דיווח על דם שנמצא על הקטטר שאיתו ביצעו את ההחזרה, וגם לא דיווח שיצא דם כתוצאה מההחזרה. האם מותרים / אסורים? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה דינו ככל כתם ויש לחשוש, כיון שאנחנו לא יודעים על שום פצע.

[אגב, אינני יודע כיצד זה מתבצע, אבל אם הקטטר מוחדר לתוך הרחם ממש, יש להחמיר גם מצד הדין שאין פתיחת הקבר בלא דם].

ברכה והצלחה ויהי רצון שתזכו לזרע בר קיימא בנים ובנות צדיקים וצדקניות אוהבי ה' ויראי אלוקים, מוצלחים ומבורכים בכל!