הוצאת תינוק מהבית על ידי גוי בשבת במקום שאין עירוב

שאלה:

שלום. אנו גרים בחוץ לארץ ואין לנו עירוב בכלל . ויש לנו תינוק . ואנו רוצים לדעת אם יש איזה היתר ללכת עם העגלה לבית הכנסת. ומה הדין על ידי גוי. תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

כאשר מדובר בצורך מצוה, כמו ללכת לתפילה בבית הכנסת, מותר לומר לגוי לקחת את הילד, בתנאי שאין שם רשות הרבים דאורייתא [נדיר שיש], לענין זה סומכים על השיטות שרשות הרבים דאורייתא זה רק כאשר אין שם שישים ריבוא איש ביום אחד [מסתבר שאין רחוב כזה באיזור מגוריכם זה כמעט לא קיים]. אבל בלי גוי – אסור.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' שח ס"ק קנד, ובארחות שבת פרק כח סעיף רו.