אפייה מצות אחת אחת

שאלה:

שלום כבוד הרב ,
הבנתי שיש הידור במצות לאפות אפייה של מצה אחר מצה בתנור. כפי שזה מובא בספר פלא יועץ פרשת בא.
האם אכן זה נכון (שישנה חומרה כזאת ושהיא חשובה) ?
האם הרבה מאפיות בארץ מקפידים על כך?
תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

יש חבורות יחידות ממש של תלמידי בריסק ותיקים וכדומה שעושים זאת, זה ודאי לא קיים במכירה להמונים, וגם נדיר מאוד בחבורות מהודרות… למעשה לא ראיתי אף פעם שעושים זאת… הרעיון הכללי הוא שיהיה עסק במצה כל הזמן והמצה לא תשאר על השולחן אפילו לשניה, קשה לומר שזה הידור חשוב כיון שכמעט ולא משענו למי שמקפיד בכך.