פיספסתי את הזיווג?

שאלה:

שלום וברכה אני  בת 23 יש לי שאלה היה לי אדם קרוב אלי מגיל 14 היינו בקשר כל יום והוא כל הזמן הזה חיזר אחרי ורצה אותי כשאני דחיתי אותו הוא אהב אותי והייתי חשובה לו עד ליום הזה כשהוא מצא מישהי אחרת והציע לה נישואין והיום הוא נשוי עם ילדה ומאז כאב לי והרגשתי חרטה שפיספתי אותו ולפעמים הוא בא לי במחשבותי ואני מרגישה שאני פיספסתי את הזיווג שלי

תשובה:

שלום וברכה

אין טעם במחשבות כאלו, זה רק היצר הרע שבא להחליש אותנו ולצער אותנו… הרי לא רצית בו וזו זכותך, בעזרת ה' תמצאי בקרוב את הזיווג הראוי, שיהיה בעל תלמיד חכם וירא שמים בעל מידות טובות ומבורכות, ותקימו יחד בית יהודי טהור של רוממות ושמחה, ותזכו לבנים ובנות צדיקים וצדקניות שיאירו עיניהם של ישראל.

רק לזכור, שכדי לזכות לכל הטוב הזה, צריך להשקיע בלהיות יראי שמים ובלמצוא בעל ירא שמים, שתהיו בעזרת ה' כלי מוכן לברכה!

חנוכה שמח.