דברי תורה ותפילה ליד בגדים עם ריח זיעה

שאלה:

מקום שיש שם בגדים מלוכלכים המיועדים לכביסה כמו גופיות ותחתונים בלי ריח שמפריע כל כך בחדר, רק מריחים כשמתקרבים ממש לבגדים- זה נחשב מבואות המטונפות לעניין אמירת דברים שבקדושה? יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בזה?

תשובה:

שלום וברכה

ריח זיעה אינו נחשב ריח רע שאוסר לומר דברים שבקדושה, אלא אם כן הוא ממש חריף ואתה מצטער ממנו. אבל ברור שיותר מהודר לעשות זאת כשאין ריח…

מקורות:

ראה בהרחבה בשו”ת התעוררות תשובה סי’ מה, וע”ע משנה ברורה ריש סי’ פו ופסקי תשובות שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ויש מקום לחשוש שעל בגדי גופיה או תחתונים שבחדר נמצאות שאריות של צואה או מי רגליים ממש כך שאפילו בלי ריח זה נחשב גרף של רעי וחייבים לכסות זאת או להימנע מלומר דברים שבקדושה באותו חדר? יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בזה?