תובע שקיבל היתר לדון בערכאות וחזר ודן בבית דין

שאלה:

משכיר תבע את השוכר לבית דין. השוכר לא הסכים לבוא. המשכיר קיבל היתר מרב ללכת לערכאות. כאשר ראה השוכר שבערכאות הפסיד בדינו. הזמין את התובע לבית דין. התובע לא ידע את הדין (שכתבתם בתשובתכם) שאין בית דין נזקקין לדון בזה. והלך לבית הדין. ושם סיפר לבית הדין שהלכו לערכאות והנתבע הפסיד בדין. האם מותר לבית הדין לפסוק בפרטים שנפסקו בערכאות או לא ? ובאם פסקו האם זה מחייב את התובע ?

תשובה:

שלום וברכה,

תובע שקיבל היתר לדון בערכאות ודן בערכאות, אינו צריך להגיע לבית דין ולשוב ולדון. אם הגיע לבית דין, בית דין לא אמורים להזדקק להם.

אם הגיע לבית דין וחתם בוררות וקיבל עליהם כל מה שיפסקו, יש לו לציית לדברי בית הדין.

אני מבין שהתובע חזר לבית דין, ובית דין לא כיבדו את הפסיקה של בית משפט. אם כנים הדברים, אסור לי להביע דעה בנושא שנדון בבית דין, ובפרט שאיני יודע את כל סיפור הדברים. ואין לי ספק שדייני בית הדין פועלים לפי ההלכה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן כו.