הדלקת נרות חנוכה בערב שבת

שאלה:

בס"ד שלום וברכה ! ביום שישי , אני נוהגת (בלי נדר ) אבל באופן קבוע להדליק נרות שבת כ 50 דקות לפני השקיעה . כלומר כ 5 דקות לאחר פלג מנחה. השבוע בשישי הקרוב שחל החנוכה , ויש להדליק נרות חנוכה לפני נרות שבת , מותר להדליק נרות חנוכה לפני פלג מנחה כלומר ב 3 וחצי בצהריים או רק מפלג מנחה כלומר ב 15:38 להדליק נרות חנוכה וב 15:45 נרות שבת קודש ? שבת שלום וחנוכה שמח !

תשובה:

שלום וברכה

השבוע בערב שבת חנוכה יש להדליק נרות חנוכה חצי שעה לפני השקיעה ומיד אחר כך במהירות נרות שבת, כדי שעשרים דקות לאחר השקיעה תהיי כבר אחרי הכל. לא כדאי להקדים מידי שיהיה ניכר שאלו נרות חנוכה [לפני פלג לא מועילה ההדלקה אפילו בדיעבד].

חנוכה שמח ושבת שלום.