נוסח של צוואה

שאלה:

האם בצוואה עפ ההלכה ניתן לכתוב את המילים אני "מקנה מצווה ומתחייבת " …

תשובה:

שלום וברכה,

בצוואה נהוג לכתוב כן מצווה מקנה ומתחייב, היום והצוואה של זמנינו זה מתנה מחיים – שעה אחת קודם המיתה, על כן כותבים מקנה. והואיל ונכסים שיהיו אחר הצוואה גם על אלו רוצה המצווה שיחול הקניין, וקניין לא חל על דבר שלא בא לעולם, לכן כותבים מתחייב – שהמצווה מתחייב סכום כפי הנכסים שיהיה לו בעתיד, ולכן יוכל לקחת המקבל גם נכסים שבאו אחר, כפירעון על ההתחייבות.

בהצלחה רבה.