הדלקת נרות חנוכה במקום העבודה

שאלה:

שלום וחנוכה שמח! אדם העובד במקום הנמצא במתחם סגור שאין בו חלון לרשות הרבים אך עם זאת העוברים והשבים בו רבים כמו תחנת אוטובוס מרכזית. האם ידליק נר ליד עמדת העבודה שלו בברכה בזמן ההדלקה או שמא יחכה וידליק בביתו ( בחצות שכבר אין הרבה עוברים ושבים ברחובות)?

תשובה:

שלום וברכה

לא תוכל להדליק במקום העבודה.

ואבאר: יש שכתבו שאדם שנמצא כל שעות היום בחנותו ואוכל שם את ארוחותיו יכול להדליק שם נר חנוכה, ולפי הדין שמקום אכילה עיקר וזה הוא ביתו לארוחות היום. אבל זה דוקא אם אוכל שם באופן קבוע ולא בדרך ארעי, ורק כאשר החנות היא שלו, ולא כשהוא פועל שכיר שם, וגם בזה סבר הגרש”ז אויערבך שאינו רשאי להדליק, ראה ס’ נר איש וביתו סי’ ה הערה כו, ולכן אין לעשות זאת ויש בזה ברכה לבטלה. אלא ידליק בביתו כשחוזר מהעבודה, או אם אשתו בבית, תדליק היא בזמן ויצא הוא ידי חובה בהדלקתה, וראוי שישמע את הברכות בסביבת מקום העבודה.