דין אכסנאי

שאלה:

עקב לידת בני אני מתארח מהיום אצל חמי עד סוף שבוע הבא שאלתי האם ראוי שאני ייסע מתל אביב לבני ברק להדליק בביתי וא"כ האם אני צריך לברך על הדלקה זו או שאני יכול להסתפק בכך שאני יוצא מדין אכסנאי בבית חמי תודה רבה אשמח ללקבל תשובה בהקדם כדי לדעת איך לתכנן את עצמי

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה נמצא אצל חמיך אתה יוצא ידי חובה שם ואין צורך לנסוע הביתה, אלא שכיון שאתה אכסנאי יש להשתתף עמו בפרוטה. בני אשכנז ידליקו אצל ההורים בעצמם.

מזל טוב ורוב נחת!