לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בעל דבר שמכחיש את העד

שאלה:

האור החיים כתב שיוסף בעדותו היה מחייב השבטים מיתה כדיו בני נח שנהרג על פי עד אחד האם דיו זה נאמר גם שהבעל דבר מכחיש

תשובה:

שלום וברכה,

בעל דבר אין לו דין עדות, ולכן שני עדים שמעידים נגד שני אנשים שעברו איסור, ושני הבעלי דבר מכחישים, אין אנו קוראים לזה תרי ותרי – שתיים נגד שתיים – אלא שתי העדים בלבד נאמנים. וכן הדין בעד אחד בבני נוח שרק הוא נאמן ואין הבע"ד נאמן נגדו.

בהצלחה.