עובדת בבית חולים שרוצה לתבוע בערכאות

שאלה:

אשתי סיימה עבודתה בבית חולים == ולא קבלה לה פיצויים כמקובל. לדברי עו"ד מומחה, הבית חולים גם נקט במשך שנים בכמה פעולות לא חוקיות כדי לנשל זכויותיה של אשתי. נכון לעכשיו בית חולים מסרב לנהל שום משא ומתן אתה או עם עו"ד. האם המצב כשה מותר לה לפנות לערכאות, כאשר יש סיכוי סביר שנציגי בית חולים לא יופיעו בבית דין אם תהיה תביעה שם?

תשובה:

שלום וברכה,

מאחר והבית חולים בו עבדה אשתך הוא בית חולים דתי, לא ניתן לקבוע במסמרות שהנהלת בית החולים יסרבו להגיע לבית דין. ולכן לא ניתן להתיר במקרה שלך לפנות לערכאות. לכן יש לפנות לבית דין תחילה, ולבקש ממזכירות בית הדין שכשמגישים הזמנה לדיון ישאלו את ההנהלה האם בכוונתם להגיע לבית דין. ואם יענו בשלילה מותר לכם לפנות לבית דין לעבודה או לבית משפט.

בהצלחה.