תפילין שנפלו על הריצפה

שאלה:

ידוע לי שאם זה התפילין, זה אומר לצום או לתת תרומה. שאלה בפני עצמה, אם הם נפלו עם או בלי הבית, שההבדל הפיזי הוא גדול. מה הדין בכל מקרה לגבי צום או תרומה.? והאם יש הבדל בין של היד לשל הראש בדין של המקרים הללו.? ובקשר לשאלה שלי, היום רק הבית של אחד מהתפילין, אינני יודע אם של היד או הראש, האם יש לזה חשיבות.? אחד מהם נפל לי, אינני יודע איזה. האם זה מחייב אותי בלתת צדקה.?

תשובה:

שלום וברכה

אם נפלו עם הכיסוי פלסטיק – הבית, יש לתת פרוטה לצדקה, אם נפלו לבדן בלי הכיסוי, יש להתענות יום אחד, ומי שקשה לו יפדה את התענית בצדקה בדמי סעודות היום.

אין הבדל בין תפילין של יד לשל ראש.

יש לבדוק שלא נפגם הריבוע מחמת הנפילה.

בשורות טובות.