חתן וכלה – מקום ההדלקה בחנוכה

שאלה:

שלום לרבנים חתן שמתחתן בחנוכה אחר צאת הכוכבים מה דינו בענין הדלקת חנוכיה? תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

אם הוא נמצא בזמן ההדלקה בבית הוריו אין כל בעיה, בזמן החיוב שם הוא מקום חיובו עדיין, ושם הוא יוצא ידי חובה. הבעיה מתחילה במי שכבר יוצא נניח לצילומים, שבזה, אם כלל לא יחזור לבית הוריו וכבר עקר משם את דירתו, יש כאן בעיה, שכן ההדלקה בבית הוריו אינה עולה לו ולביתו החדש עדיין לא הגיע. הגרש”ז אויערבך הורה באופן דומה לחתן ללכת לבית החדש לאחר החופה [או במקרה שלכם לפני החופה – בזמן הדלקת הנרות], לאכול שם סעודה קלה ולהדליק נרות. אולם, אם עדיין לא עקר משם דירתו ועוד יחזור לבית ההורים לפני החופה לקחת את חפציו ולהתלבש וכיוצא בזה, הרי הוא יוצא ידי חובה בהדלקתם, לפי שעדיין לא עקר משם את דירתו, ואם רצונו לקיים דין מהדרין כמנהג האשכנזים, יעשה שליח שידליק שם נרות עבורו.

מזל טוב וכל הברכות!