כיבוי נרות חנוכה אחר חצי שעה

שאלה:

האם אחרי חצי שעה ראוי לכבות את נרות החנוכה משום בל תשחית שהרי עקר ההדלקה לחצי שעה ולא לשלוש שעות וזה שונה משבת שצריך כל הלילה ואפילו עד שיאותו ממנו?

תשובה:

שלום וברכה

בזמנינו שאנשים מסתובבים ברחובות עד שעה מאוחרת, ושיעור כלתה רגל מהשוק הוא מאוחר מאוד, אין לכבות את הנרות אחר חצי שעה אלא יש לתת להם לדלוק עד תומם.

מקורות:

ראה מועדים וזמנים ח"ב סי' קמא ובתשובות והנהגות ח"א סי' שצ, וכן היה מנהגו של הגרי"ז מבריסק, ראה קונטרס חנוכה ומגילה של הרב טורצ'ין.