חנוכיה שהשמש באמצע

שאלה:

מאז שלמדתי בילדותי בחיידר את הנושא שנרות החנוכיה אמורים להיות בשורה שווה עם מרחק מסויים ביניהם שמצד א' לא יהפך למדורה ומצד שני לא יראה כשני חנוכיות נפרדות לא הבנתי איך ניתן להשתמש בחנוכיות בהם השמש באמצע – מפריד בין ארבעת הנרות הימיניים לארבעת הנרות השמאליים ומדוע זה לא יהווה בעיה שזה לא במרחק אחיד (גם אם זה קצר מדי להשיב כשני חנוכיות גם למראית עיני הרואה זה עדיין רחוק מדי מהנר הסמוך לו)

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהם מסודרים בשורה ואחד בולט כלפי מעלה וניכר שהוא שמש, וחנוכיה כזו מוכרת, ודאי ניכר שהיא חנוכיה אחת. לא דומה הדבר לפתילות שצפות בתוך קערת שמש והמרחקים אינם שוים וזה יוצא וזה נכנס…