הדלקת נרות חנוכה כשמתארח אצל ההורים וישן בדירה אחרת

שאלה:

שתי שאלות בנושא הדלקת נרות חנוכה: 1. בשבת חנוכה אני נוסע להורי הגרים בעיר אחרת אמנם אני לא ישן בביתם אלא בדירה אחרת של משפחה שנסעו למקום אחר בחג, ורציתי לשאול שמכיון שנאכל רק בבית הורי ונישן בדירה אחרת איפה להדליק את נרות החנוכה בדירה שאנו ישנים בה או שמא בבית הורי היכן שאנו אוכלים? 2. במוצ"ש אנחנו חוזרים לביתנו א"כ מה עדיף לעשות להדליק שם או בשעה מאוחרת בביתנו?

תשובה:

שלום וברכה

1. שו"ת אז נדברו ח"ז סי' סט דן בשאלה זו, וכתב, שהנדון אם מקום שינה עיקר או מקום אכילה עיקר ראה סי' תרעז, הוא רק במקומות קבועים, אבל כאן שהוא אורח, ודאי עיקר ישיבתו היא בבית ההורים ששם אוכל והשניה היא אקראית מאוד ויש להדליק בבית ההורים.

2. במוצאי שבת, אם אתם גרים באותה העיר ואפשרי להגיע מהר הביתה, עדיף להדליק בבית, אבל אם אתם גרים רחוק או שיש מסיבה בבית ההורים לכל המשפחה במוצאי שבת וכדומה, אפשר להדליק שם ולהשאר ולאכול שם סעודת מלוה מלכה וכו'. שעדיין תהיה קביעותכם שם.