אכילת קבע טרם הדלקת נרות

שאלה:

קראתי שאסור לאכול אכילת קבע לפני שמדליקים נרות בחנוכה זה נחשב מהבוקר עד להדלקה או רק בשעות/ זמן שקרוב להדלקה למשל אם ארצה לאכול סעודה בבוקר שכולל לחם האם זה מותר?

תשובה:

שלום וברכה

אוי ואבוי… הכוונה כמובן רק לחצי שעה שלפני קיום המצוה כדי שאדם לא יתרשל בקיומה מחמת טירדת אכילתו… כל היום אוכלים ושותים ונהנים והכל בסדר. גם לגבי מלאכה מה ששאלת קודם הכוונה רק בחצי שעה זו ובחצי שעה שאחר ההדלקה הוא מנהג הנשים.