מה עושים כדי להצליח?

שאלה:

שלום, נדרתי נדר שלא במודע, המצב הכלכלי שלי הולך ומחריף, אין ברכה בפרנסה שלי. אני לא זוכרת את הנדר. מה שכן לפני בערך שנתיים התחלתי לשמור שבת לצערי עדיין לא כדת וכדין, משתדלת מאוד. וכמו כן משתדלת לקרוא תהילים כל יום. מה עלי לעשות על מנת לדעת איפה טעיתי ומה נדרתי? או איך לצאת מהנדר ולפרנס את משפחתי בשפע וברכה?!. עיזרו לי בבקשה.

תשובה:

אנימבין שאת בכלל לא יודעת מה נדרת, ואני כלל לא בטוח שאכן נדרת… כך שלא זה הענין, יש להרבות בתפילה לה' יתברך, להתחזק עוד במצוות ובשמירת השבת, וכבר הבטיחה לנו התורה שמי שמשמר את השבת השבת משמרת אותו!

תזכי לכל הישועות. חנוכה שמח.