להגיש נוכחות שווא בעת ביקורת של משרד החינוך בישיבות

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים שאלה אני לא עובד חותם בלישכה פנה אליי רב של ישיבה אמר שאין לו מספיק אברכים מצרף אותך כשבאים ממשרד החינוך שיש ביקורת תבוא ואם לא יהיה באפשרותך תביא אישור .השאלה זה מותר מבחינה הלכתית

תשובה:

שלום וברכה,

ראש ישיבה שמצהיר הצהרות שווא על אברכים שאינם לומדים, עובר באיסור גזל שגוזל מכספי המדינה. ובנוסף, עובר על איסור חילול השם, שמראה לציבור הישיבות מתפרנסים מכספי גזל. ועוד איסור חמור, שמזיק את הרבים – כל הישיבות הקדושות שמנהגים ביושר וכהלכה – שמחמתו מוצאים לעז על כל הישיבות הקדושות כאילו גם הם גונבים, ובגלל יחידים מועטים צריכים הרבים להפסיד ולסבול.

וכאשר אתה תעזור לו ח"ו הרי שאתה נותן לו בחילול השם. לכן מנע ידך מלהתעסק איתו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לכבוד הרבנים לצערי עשיתי את זה האם יש דרך לתקן אני לא הייתי שלם עם זה הוא רב במקום שאנשים מעריכים אותו באתי חדש לישוב לפחות שלוש פעמים באו ממשרד החינוך התקשרו ושיקרתי ואני איש דתי ששומר על מצוה קלה כחמורה זה לפני כמה שנים ובתקופה לא כל כך טובה עוברת עלי אין סתם בעולם . איך שנאתי את עצמי שבאו ממשרד החינוך

  2. רציתי לציין שהוא אמר לי שזה סתם לא מקבלים כסף .למרות שלא רציתי .עשיתי בתמימות כאילו לחזק תורה .ולא קבלתי שום תמורה .