יציאת מצרים – היכן מוזכר שהמטרה ארץ ישראל?

שאלה:

לאן מצווים בני ישראל להגיע ביציאה מנצרים. ארץ ישראל אינה מוזכרת אז איך ידעו להגיע לארץ?

תשובה:

ראשית איך ידעו לאן ללכת זו לא שאלה במדבר, על פי ה' יסעו ועל פי ה' יחנו, עמוד האש לפניהם בלילה ועמוד הענן ביום, ההדרכה היתה צמודה ביותר 40 שנה לא ישבותו. ולעצם הענין, כבר בשמות ג,יז בציווי הראשון למשה ללכת לדבר עם ישראל נאמר בציווי שיאמר להם שלוקחים אותם לארץ ישראל, כך שהענין הזה ודאי היה ידוע ומדובר והכל היה מכוון לקראת המטרה הזו.

שנזכה לגאולה שלמה.