הזמין ספר תורה והתחרט באמצע הכתיבה

שאלה:

לכבוד מעלת הרבנים. סופר שהזמינו ממנו ס"ת לעילוי נשמת פלוני ובאמצע כתיבת הספר המזמין התחרט ולקח את הכסף בחזרה. 1 האם הספר עדיין לעילוי נשמת פלוני? 2 אם יבוא קונה חדש לספר שמבקש שיכתבו לע" נ אלמוני האם חייבים לומר לו שחלק מהספר כבר נכתב לע"נ פלוני? בברכת התורה.

תשובה:

שלום וברכה,

ספר תורה שנכתב לעילוי נשמת, פירושו של דבר, שהספר נתרם לעילוי נשמתו והקריאה בתורה היא לעילוי נשמתו. בעצם הכתיבה אין מושג שהספר נכתב לעילוי נשמתו, אלא שהושלם ונתרם לעילוי נשמה. ולכן מזמין שהתחרט באמצע הכתיבה, אין שום משמעות למה שחלק מהספר נכתב לעילוי נשמת פלוני. וכמו כן יכול הספר למכור לקונה חדש ולומר לו שכותב לעילוי נשמת אדם אחר.

 בהצלחה.