לכתוב כתובה בנייר ועט

שאלה:

שלום כבוד הרבנים רציתי לשאול אתכם אם כתבתי את נוסח הכתובה על גבי דף רגיל עם עט רגיל האם הכתובה הזאת נחשבת כתובה?

תשובה:

שלום וברכה,

כתובה דינה ככל שטר, וניתן לכותבה על דף רגיל בעט שלא מחיק. אמנם צריך לדעת שהכתיבה צריכה להיות בצורה שלא יוכלו להוסיף אותיות ולא יוכלו לזייף את השטר, ולפי כל כללי שטרות המוזכרת בשולחן ערוך הלכות הלוואה. ולכן אדם שלא יודע בבירור איך לכתוב לפי כל כללי ההלכה ראוי שיקנה כתובה מוכנה, ולא יכתוב בעט ונייר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן מב ואילך.