שאלות בנושא התחזקות ביהדות

שאלה:

שלום, לאחרונה התחלתי להניח תפילין מדי בוקר ולשים טלית, לברך אשר יצר ולקרוא פרקי תהילים והיום אני לראשונה קורא את תיקון חצות בעז"הש. לאחרונה מרגיש לי שאני קורא יותר מדי פרקי תהילים (אני קורא קרוב לספר תהילים שלם ביום) האם ניתן להפחית בקריאת פרקי תהילים או שזהו היצר הרע והעצלות שמנסים לדרדר אותי? האם יש מספר פרקי תהילים שנכון להגיד ביום? שאלה נוספת: האם ניתן לומר את תיקון חצות בלב ולא בלחש? אני חושש שמא זה יטריד את השותפים שלי.

תשובה:

שלום וברכה

אין חובה לקרוא כל כך הרבה תהילים ביום… אני הייתי מציע לך לעשות דבר שכרגע הרבה יותר חשוב, והוא לקבוע עיתים לתורה! לקחת ספר הלכה נוח וקל, ופשוט ללמוד כיצד יהודי צריך להתנהג, מה הם הלכות השבת, הכשרות ושאר הנהגות היום, כך תרחיב את אופקיך ביהדות. במקביל גם ללמוד בספרי אמונה והשקפה כפי נטיית ליבך. אינני מכיר אותך, כדאי שתתייעץ עם רב באיזור מגוריך שיוכל להכיר אותך יותר ולייעץ לך לפי יכולותיך, אבל בלי ללמוד באופן קבוע ומסודר יקשה עליך להתקדם. חשוב מאוד ללכת לבית הכנסת, להכיר חברת יהודים דתיים, לשמוע שיעורי תורה וכך להרגיש הרבה יותר מחובר. אתה לא חייב בנקודת זמן זו לומר תיקון חצות, יותר חשוב שתיצור את החיבור שלך מבחינה קהילתית ולימודית. הייתי ממליץ לך מאוד ליצור קשר עם סניף לב לאחים באיזור מגוריך, תמצא אותם באתר האינטרנט שלהם, שיכוונו אותך לפעילויות והדרכה באיזור.

בהצלחה רבה ושבת שלום.