שינוי שכר עבודה ללא הודעה

שאלה:

מלמד שעובד בת"ת גם כמחנך וגם כסגן מנהל, בשנה קודמת סוכם בינו לבין המנהל השכר אותו יקבל מהעמותה של הת"ת ואכן קיבל במשך יב חודש כמסוכם. החל מתחילת השנה הנוכחית ללא שום סיכום מחדש או שיחה בעניין החליט המנהל שאין לו אפשרות לשלם כמסוכם והשכר ירד ללא אומר ודברים בשליש לערך, אציין ששעות העבודה נשארו כשהיו ויש עומס עבודה מבורך ורב אולם ירד מהסגן אחד התפקידים אותו מילא בשנה קודמת,ללא שהודיעו לו כי הדבר יגרור הורדה בשכר. האם מותר למנהל לעשות כדבר?

תשובה:

שלום וברכה,

עובד שעבד שנה אחת עם תנאים, ובשנה השנייה המשיך את עבודתו ללא חידוש החוזה, על דעת החוזה הראשון המשיך לעבוד, וכל תנאי החוזה הראשון מחייבים גם בשנה השנייה. ולכן אם לא חודש החוזה, גובה השכר צריך להמשיך לפי השנה הקודמת. אם הורידו ממנו תפקיד אחד, אם השעות עבודה זהים לשנה שעברה, לכאורה צריך לקבל שכר כמו בשנה שעברה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שיב סעיף ט.