פרידה מחברותא

שאלה:

בס"ד שלום רב לצערנו אין לנו רקע בעולם הישיבות על כן שאלתי כיצד נפרדים מחברותא ? ישנם פעמים שלאחר זמן החיבור כבר לא נכון עבור אחד הצדדים אך יש חשש לעבור על בין אדם לחברו כשהצד השני מעוניין להמשיך ויכול להיפגע אישית ורוחנית תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

תמיד ניתן למצוא את הדרך להסביר שרוצים להתרענן או ללמוד דבר אחר או בזמן אחר, גם אם השני מבין שהחלטת שלא מתאים לך אלו הם החיים, אבל תמיד יש לעשות זאת בצורה נעימה ולעולם לא לתת לזה ללכת לכיוון של פגיעה, תתייעץ איתו כביכול על הבעיה, לא להודיע, אלא מדברים: נראה לי שלאחרונה אנחנו כבר קצת יבשים וכו', בסוף תגיע לזה והוא יבין.

בהצלחה.