נפגע שקיבל פיצוי מהביטוח פוטר את המזיק

שאלה:

שלום עברתי לפני המון שנים תאונה עם האוטו וחבר שלי נפגע קלות והוא תבע את הביטוח שלי וקיבל 100000 שקל האם זה נחשב דמי רפואתו במזיק

תשובה:

שלום וברכה,

הפיצוי שהנפגע קיבל מפוליסת הביטוח שלך, נחשב שאתה שילמת לו את כל התשלום הנזק שקיימים – כולל ריפוי.

הביטוח משלם עבורך, ולכן התשלום ל הביטוח מכסה את החוב לך. ובפיצוי של הביטוח גלום הרבה יותר מהחוב שהפוגע חייב לפי ההלכה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אינני השואל אך תורה היא וללמוד אני צריך –

    א) איך תשלום הביטוח יכול לפטור את המזיק מחיוב תשלומין? טוביה חטא וזיגוד מינגיד?
    ב) אם זה אכן תשלום – מדוע שהיתרה מעבר למה שהיה מתחייב בב"ד אין בזה משום גזל?
    ג) האם אין בזה בעיה של ערכאות?

  2. א. המזיק מעמיד אדם תחתיו שישלם עבורו. והביטוח עשה עסקה עם המזיק שבמקרה שהוא יזיק הביטוח ישלם. ולכן חייב לשלם.
    ב. הביטוח התחייב לשלם מעבר לחיובי התורה, ולכן מותר לתבוע אותם מעבר למה שהתחייבו.
    ג. אין איסור של הליכה בערכאות לתבוע את חברת הביטוח שישלמו. מכמה טעמים.
    בהצלחה.