כשרות פולי קפה

שאלה:

שלום יש במקום עבודתי מכונת אספרסו שמכניסים לתוכה פולי קפה שלמים והיא טוחנת אותם במקום בזמן הכנת הקפה. פולי הקפה שמוכנסים למכונה מיוצרים ע"י מילסברו איטליה בהכשר בד"ץ מהדרין מילאנו של הרב גרילק והרב אברהם חזן מאיטליה, ובהכשר הרבנות הראשית לישראל. האם מותר לשתות קפה זה? האם אני צריך לברר אם הטבילו את המכונה או שמספיק שהותקנה במקום ע"י ישראל? בברכה חיים

תשובה:

קפה נטו זה דבר שלא צריל הכשר בדרך כלל, ולכן אם יש כשרות זו בודאי זה מספיק, מותר לשתות גם בלי הטבלת המכונה.