לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בירור יהדות ע"פ שטר תנאים/שידוכים

שאלה:

שלום רב האם אפשר לברר יהדות ע"פ שטר תנאים בלבד? תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

אני מניח שלא. מאחר שיש כבר לצערינו כמה דורות של התבוללות. ובעבר לא תמיד ולא כולם ידעו לברר לפני שאנשים השיאו זוגות. בפרט שאתה אומר שלא מדובר על כתובה או תעודת נישואין של רבנות כלשהי, אלא רק שטר תנאים שאנשים עושים בעצמם, ואפילו אם מאן דהו סייע להם לערוך שטר תנאים, מי אומר שהוא מודע לכך שיש צורך לברר לפני כן אם הם יהודים.

כדי להוכיח יהדות צריכים ראיות יותר משמעותיות. או שאפשר היום להוכיח ע"י DNA היום זה הולך וצובר תאוצה, והרבנות אף מכירה בזה. אם תרצה סיוע באפשרות הוכחה כזו, נוכל לסייע.