תשלומי נסיעות כשהגיע העובד ללא תשלום

שאלה:

שלום. לפי החוק אם אני לא טועה במרחק של לפחות 550 מטר ממקום העבודה חייב המעסיק לשלם לשכיר תשלומי נסיעות גם אם הוא הולך בפועל ברגל. השאלה שלי, אני במרחק מעל 550 מטר, אם אני באמת מחליטה ללכת ברגל רוב הזמן, ומדי פעם מקפיצים אותי, זה תופס גם לפי ההלכה? כלומר עלי להצהיר שרוב הפעמים אני הולכת ברגל או לפעול על פי מה שרשום בחוק, לבקש החזר מלא על נסיעות? ועוד שאלה. במידה והמעסיק לא מתכוון לשלם עד שאני לא מבקשת ממנו, כמו מעסיקים פרטיים וכו'. מותר לי לבקש תשלומי נסיעות מלאים על פי החוק? גם אם יש פעמים שאני הולכת ברגל? מקווה שאני מספיק מובנת.

תשובה:

שלום וברכה,

עובד שמגיע לו דמי נסיעות, זכאי לקבל את הדמי נסיעות גם אם בפועל לא הוציא הוצאות. אין הבדל אם הלך ברגל או נסע בטרמפ' – בחינם, מותר לו לדרוש דמי נסיעות. כיון שדמי נסיעות זה חלק מתשלום שכר העובד – כאשר זכאי לכך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה מאמר יפה ורחב בעלון המשפט גיליון מספר 29