הנחת תפילין כשיש צואה בסולית הנעל

שאלה:

שלום לרב .שואל האם מותר להניח תפילין כאשר יש בנעל צואה של כלב שדרכו עליה?תודה..

תשובה:

כאשר אכן יש צואה בסולית הנעל במגן אברהם סי’ עו ס”ק ו אסר לומר דבר שבקדושה משתי סיבות: הסנדל בטל לגופו וכאילו היא על בשרו. הסוליה מתגלה תוך כדי הילוכו, ואינה נחשבת כצואה מכוסה. אבל ברור שאם מדובר במשהו יבש הנפרך כמו עפר, הובא כבר בשו”ע שאינו נחשב צואה. יש לנקות את הנעל ולא לחשוש יותר.