לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קביעת מזוזה נמוך / בית מזוזה שקוף

שאלה:

אם סוף השליש מלמעלה הוא די נמוך האם גם אז קובעים המזוזה בסוף השליש העליון? האם יש עדיפות לקנות בית למזוזה שהוא שקוף או דווקא לא שקוף?

תשובה:

שלום וברכה

לא מפריע שהמזוזה נמוכה קצת העיקר שתהיה בתחילת השלשי העליון, ויש להזהר לא להצמיד לסוף השליש שמא אתה טועה קצת במדידה.

אם תקנה לחדר השינה בית מזוזה שאינו שקוף תבוא עליך הברכה, שכן לגבי תשמיש כתב הט”ז שלא מועיל כיסוי של זכוכית. [מעיקר הדין בלאו הכי לגבי תשמיש גם זה לא מספיק, וצריך לכסות בעוד כיסוי שאינו הרגיל של המזוזה, ראה משנה ברורה סי’ מ ס”ק ז].

בהצלחה רבה בכל אשר תפנה!

מקורות:

ט”ז סי’ רפו ס”ק ה.