שותף בעסק שמנע הנחה בארנונה

שאלה:

שלום ,קנינו דירה בהסכם שיתוף השכן השקיע בעסק ולא זכאי להנחה בארנונה ,העסק הפסיד וכן מישכן את הדירה שלנו והוא נהיה פושט רגל ואנחנו כל הזמן סובלים ממנו ועכשיו מגיע לבקש ארנונה גבוהה השאלה -לגבי ארנונה בזמן שהשקיע בעסק מי אמור לשאת בנטל שלא מגיע לו הנחה בארנונה ?שאלה נוספת -הוא רשם את הדירה כעסק כדי שיקבל החזר מס הכנסה על הוצאה זו ומאיתנו דורש תשלום מלא של ארנונה שאלה שלישית-אחרי כל הנזק והעוגמת נפש הגיוני לשלם ?איפה הדין ?

תשובה:

שלום וברכה,

שותף שגרם שלא יינתן הנחה בתשלום הארנונה, לא ניתן לחייב אותו, מאחר ואין זה נזק ממשי אלא מניעת רווח של הנחה. התשלום המקורי הוא התשלום המלא, והשותף מנע הנחה בתשלום.

אמנם אם השותף האחד רשם את הדירה כעסק כדי לקבל החזר מס, בזה לא יוכל לדרוש מהשותף השני תשלום מלא של ארנונה, משום שאין הגיון שהוא ירוויח את ההנחה של המיסים, והשני לא ירוויח את ההנחה של הארנונה.

בהצלחה.