קידה והשתחוויה תוך כדי אימון באומנות לחימה / התעמלות

שאלה:

שלום לכבוד הרב, האם מותר לקוד קידה כחלק משיעור באומנות לחימה? האם יש בזה איסור? תודה

תשובה:

שלום וברכה

בשו"ת אבני ישפה ח"ב סי' ז אות ד הסתפק בשאלה זו, כאשר אדם מתעמל ותוך כדי כך הוא כביכול ממש משתחווה על הריצפה כמו בימים הנוראים, אלא שאין כוונתו לפולחן ולהשתחוויה, האם מותר לעשות זאת על ריצפת אבן, ולא הכריע בכך, לכן אם באמת הראש נוגע בריצפה יש לשים לכתחילה משהו מתחת.

בהצלחה