לנשק תפילין של ראש לפני הנחתם – הפסק?

שאלה:

שלום רב מרן הש"ע כתב שמנהג חכמים לנשק התפילין בהנחתן ובחליצתן . להראות על חיבוב מצוה . יש מהפוסקים הספרדים האחרונים שחששו להפסק במעשה הנשיקה בין הנחת יד לראש , האם אכן יש חשש הפסק , כי המחבר לא חילק ?

תשובה:

בס' לקט הקמח החדש שנמצא בימים אלו בהדפסה מפוארת מחדש, כתב בסי' כח:

נישוק התפילין

יג] על דבר לנשק התפילין בהנחתן וחליצתן, ראוי לכל אחד שיעשה כן (אליה רבה סק"ה). ואין בזה משום יוהרא, כיון שכבר פשט מנהג זה בכל המקומות (אות חיים ושלום [מונקאטש] סק"ד). ואין בכך חשש הפסק, אף שמנשק את השל ראש קודם הנחתן, כיון שהוא מצוה (נימוקי אורח חיים סק"ב). והרבה מנשקים גם את הקשר של ראש בהנחתם.