עירוי מכלי ראשון על תמצית תה חמה

שאלה:

שלום כבוד הרב אני ספרדי ,האם לדעת השו"ע יש בעיה לערות מכלי ראשון על תמית תה בתוך הכוס הגם שהיא חמה ? תודה

תשובה:

שלום וברכה

עירוי מבשל כדי קליפה, כמבואר בסי' שיח סעי' י, ולכן כל מה שיש בו איסור בישול אסור לערות עליו מכלי ראשון. תמצית תה גם אם היא חמה באופן שהיד סולדת בה [נדיר] היא כבר כלי שני שיש מחלוקת אם יש בו בישול למנהג הספרדים, וידוע שהגר"ע יוסף חשש בזה מאוד לדעת רבינו יונה שיש בזה בישול, ולכן אין לערות עליה ישר מכלי ראשון אלא להיפך, קודם נותנים את המים ועל זה התמצית. ובכלל יש לחשוש שכבר אינה יד סולדת וזה ודאי אסור למנהג הספרדים גם בלי חומרתו זו של הגר"ע יוסף.