מזוזה בחדר שירות שאין בו ארבע אמות

שלום רב
ברצוני לבדוק האם חובה לתקוע מזוזה במחסן פחות מ2 מטר על 2 מטר, כמו כן במחסן יש חלון משותף לנוחיות אשר סגור רוב הזמן ומדובר בחדר שירות שיש בו אשפה אודה לתשובתכם

תשובה:

שלום רב

באופן כללי, חדר שאין בו ד’ אמות על ד’ אמות, כלומר 2 מטר על 2 מטר בקירוב אינו חייב במזוזה [ויש סוברים שאין צורך בחדר כזה מרובע, אלא די בכך שיש בשטחו כדי לרבע שטח כזה, כלומר יש בו שטח כולל של ארבע אמות]. אמנם, באופנים מסוימים סברו חלק מהפוסקים שיש חיוב מזוזה גם בפחות משיעור זה, כגון  בבית שער – מבואה לבית, שהיא משמשת לצרכיה גם כשאינה בשיעור זה, או חדר קטן הפתוח לחדר גדול ומשמש אותו כעין מחסן, ולכן במקומות כאלו יש לקבוע את המזוזה ללא ברכה, ואת המזוזה נראה שיש לקבוע לימין הנכנס מהחדר הקטן לגדול.

מה ששמים בו אשפה זה לא נחשב עדיין בית שאינו של כבוד, וגם החלון אינו מפריע.

מקורות:

ראה כאן שיעור יפה ומקיף בענין זה.