לימודים ביום שישי לאחר מנחה קטנה

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב האם יש איזושהי בעיה עם לימוד למבחן ביום שישי לאחר מנחה קטנה (הלמידה נעשית במחשב עם כתיבה במחשב וללא כתיבה על נייר פיזי). תודה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה. הגם שנהגו שלא לעשות מלאכה ביום שישי לאחר חצות אלא לצורך שבת, המדובר הוא דוקא במשהו קבוע ולא מלאכה אקראית, בפרט שזו מלאכה שלא מקבלים עליה שכר.

מקורות:

על גדר המלאכות האסורות ביום שישי ראה שו”ע סי’ רנא ס”א מג”א ס”ק ה וט”ז ס”ק ב ובביאור הגר”א שם. על כך שבאקראי מותר, ראה אור זרוע הל’ ערב שבת סי’ יג, וברמ”א שם.