משכורת ללא תלוש

שאלה:

שלו' רב. אני מלמד בישיבה גדולה כבר עשר שנים, אך לצערי איני מקבל תלוש, רק הכל בשחור. בשנים האחרונות התחננתי להנהלה לקבל תלוש באופן מסודר, אך נענתי בשלילה מכל מיני סיבות שאכמ"ל בהם. האם ישנה אפשרות לכוף על ההנהלה לשלם בתלוש? נ.ב. ברצוני לציין כי בתחילת עבודתי נשאלתי על ידי ההנהלה האם ברצוני לקבל תלוש, ואמרתי שכרגע לא עד שנראה בהמשך.

תשובה:

שלום וברכה,

אם בכניסתך לעבודה הם הודיעו לך שאתה עובד ללא תלוש, לא תוכל לכפות עליהם להוציא לך תלוש. על דעת כן נכנסת לעבוד ו הסכמת לזה, ולכן אין אפשרות לכפות. אפשר לבקש, אבל לא לכפות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שלא ס"א שבשעת שכירות הפועל מועיל תנאי לשנות מהמנהג.