מדוע הוזכר דווקא דור המבול בקללת מי שפרע

שאלה:

מפני מה בקללה למי שאינו עומד בדיבורו תלו הדבר בחובת אומות העולם במשפט מי שפרע מדור המבול וכו הוא יפרע ממי שאינו עומד בדיבורו אם אפשר מקור לכך תודה שבוע טוב

תשובה:

שלום וברכה,

בסמ"ע ביאר שהעונש של דור המבול היה בפומבי וראו כולם את שפרע הקב"ה לפי מעשיהם של הרשעים. ולכן מזכירים את טביעת המצרים בים, שבזה ראות את הנהגת השם יותר מכל המכות.

בהצלחה.

מקורות:

סמ"ע סימן רד ס"ק ח וז"ל:

משום דבהני נתפרסם השגחת השם יתברך על מעשים הרעים דבני אדם ופרע להן בפומבי לפי מעשיהן, ומשום הכי נמי אמרו וממצרים שטבעו בים, מפני שטביעה בים סוף היה גדול שבניסים ובדרך ההשגחיי, שבדבר שזדו להשליך בני ישראל לים בא עליהן