טבילת כלי סולתם נעמן

שאלה:

סיר מחברת נעמן שהיא יבואנית של סירים זה נחשב כשותפות ?האם הצריך טבילה?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהם רק יבואנים ולא יצרנים, זו לא שותפות אלא הם קונים את המוצר מהחברה. זו אגב ההנחייה שחברת סולתם עצמה נותנת היום לרוכשים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא הבנתי אותך הם הרי לא טבלו… ודאי זה חייב טבילה [גם אם היו טובלים יש בזה דיון הלכתי אן מועילה טבילה של המוכר, אבל הם הרי בלאו הכי לא עשו זאת…]. לא משנה כמה ידים זה עובר, כלי שהיה של גוי ולא הוטבל חייב טבילה.