לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

משפט דור המבול

שאלה:

מה הפירוש "משפט דור המבול י"ב חודש"? הרי לכאורה הם אמנם "שחו" במבול במשך שנה אך הם מתו כבר ביום הראשון ואולי אפילו בשעה הראשונה. היחידים שאכן נשארו לכל השנה היו "וישאר אך נח ואשר איתו בתיבה"! אז אם הרשעים כבר לא סבלו מדוע נח היה צריך להישאר שם עם כל המים מסביב? למה לא נסוגו המים תיכף ומיד שנח יוכל לצאת!

תשובה:

שלום וברכה

נכון הדבר שהרשעים מתו מיד, אבל הגזירה לא היתה רק עליהם אלא על עצם קיום העולם "וימח את כל היקום"… הדין היה שאין תכלית לעולם עד כמה שבני אדם מרשיעים כל כך, ולאחר מכן ריחם ה' יתברך והמשיך את קיומו על ידי נח.