לשון הרע בשידוכים

שאלה:

שלום לכם.
האם לזוג משודכים גרושים מותר לעיין בתיק הגרושים של כל אחד מהם, הכוונה כמובן לוודא שאין כאן איזה עניין שעשוי "להציל" את אחד מהם מחברו.. בברכת התורה. תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

כלומר, כל אחד מהם רוצה לעיין בתיקו של השני כדי לוודא שאין בעיה עם בן/ת הזוג שלו/ה, ובתוך כך כנראה יראה גם את הטענות וכד' של הצד השני.

אין בזה לשון הרע משום שהוא נעשה לתועלת, וכאשר זה לתועלת כתב החפץ חיים שאין בזה לשון הרע. אולם עד כמה שזה יהיה קשה, עליו יהיה להיזהר שלא להאמין, כפי שעולה מדברי החפץ חיים אלא רק לחשוש שמא אכן כך.