כשרות בעסק ביתי

שאלה:

מחפשת מקור כתוב על כך שאי אפשר לסמוך על אדם , אפילו מוכר מתוך הקהילה, שהקים קיטרינג ביתי לצורך פרנסה וכותב "כל המוצרים בהשגחת.." אני מקווה שהשאלה מובנת, אבל פעם שמעתי על עסק לסלטים שחוייב להביא בנ"א חיצוני לברור קטניות כי חששו שמא לא יבדוק כראוי כדי להפסיד כמה שפחות קטניות. האם יש הבדל בין נאמנות עליו בבשרי לעומת חלבי?

תשובה:

שלום וברכה

הלכתית זה אינו מדוייק, פרקטית זה נכון ואסביר: מבחינת הלכה "עד אחד נאמן באיסורים" ואפילו בעל הבית בעצמו נאמן [ואדרבה מבחינה הלכתית הוא נאמן עוד יותר, כיון שבידו לעשות כהלכה]. כמובן זה מדובר באדם ירא שמים וכו' אחרת אינו נאמן.

פרקטית זה לא נכון, כיון שכשרות מצריכה ידע נרחב, מיומנות נסיון ויכולת הכרעה הלכתית, ואדם שמנהל קירטינג עם כל הכבוד לא כשיר לזה. מה גם שאכן לא הייתי רוצה לסמוך על האדם שאם יזרק אוכל ההפסד שלו… אבל שוב זה לא הלכתי אלא הצעה טובה, אני לעולם לא הייתי קונה מעסק שאין לו הכשר מסודר.