חנוכת הבית

שאלה:

האם יש ימים בשבוע שמסוגלים יותר לעבור בהם דירה? יש שם כבר מזוזות מדייק קודם, אני הולך להחליפם עם מזוזות משלי, האם יש לעשות חנוכת הבית? מתי ומה צריכים לעשות?

תשובה:

מנהג העולם לומר שיש סגולה לעבור ביום שלישי שנכפל בו כי טוב, אבל תעשו איך שמסתדר לכם.

בהחלט ראוי לעשות שמחת חנוכת הבית, ראה כאן מאמר רחב שכתבתי בענין זה. הטוב ביותר בערב שבאים לדירה מיד להחליף את המזוזות ולחנוך את הבית בלימוד תורה. ואת המסיבה במידה ואתם עושים, תעשו כשתרגעו ויהיה לכם נוח יותר.

ישוב טוב.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. האיסור של ניחוש הוא כאשר אדם קובע דבר על פי סימנים, יהיה או לא יהיה, אבל זה שאדם הולך למשפט באדר ולא באב אין כאן ניחוש..