לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

סמארטפון מוגן לאברך

שאלה:

שלום וברכה. אחי קנה סמארטפון עם סינון חזק. הוא אברך צעיר. זה לא צורך פרנסה. הוא משתמש ללימוד (משתמש באתר הכי גרסינן בלימוד בקיאות לנוסחאות כ"י, על הסדר) ולשאר צרכים. בלי משחקים. האם עשה איסור? להשפיע עליו משהו?

תשובה:

שלום וברכה
אני מאוד לא ממליץ… גם מי שיש לו צורך פרנסה בעיני עדיף שיתאמץ ויסתדר עם המחשב. כאשר הטלפון החכם זמין כל הזמן בכיס זה משבש לגמרי את האדם ומוציא אותו מריכוז בלימוד ומחבר אותו לכל מיני קבוצות וואטצאפ חסרי תוחלת, אבל תדבר איתו רק אם הכל באוירה טובה ויש סיכוי לתועלת…

שבת שלום.