מכירת כרטיסים – ריבית?

שאלה:

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול האם יש במצב זה ריבית: אדם שמוכר כרטיסים, ואומר שמי שיקנה עכשיו [הוא קורא לזה מכירה מוקדמת] כרטיס יעלה לו לדוג' – 100 שקל, ומי שיקנה בעוד שבועים הכרטיס יעלה ל-150. האם יש פה ריבית?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הקונה מקבל את הכרטיס בשעת הקנייה, אין איסור ריבית. מותר למוכר למכור מוצר בהנחה למי קונה מוקדם. האיסור חל רק אם לא מספק את הסחורה בשעת הקנייה, ומוזיל למשלמים מראש, שכיון שלא מספק את הסחורה בשעת התשלום, הרי שהתשלום בהוזלה דינה כהלוואה בריבית.

בהצלחה.