רבונו של עולם, תן לי חמור…

שאלה:

שלום לרב ראשית אצוטט דבר מפורסם: חז"ל מספרים על יהודי שעלה לירושלים ובדרך התעייף. נשא עיניו לשמים וביקש: רבש"ע תן לי חמור. לא עבר זמן רב והנה אדם מהודר בא לקראתו. הוא התקרב אליו והגיש לו עיר – חמור קטן, ואמר לו: הא לך עיר קטן, שא אותו לירושלים. האם תפילתו התקבלה? לכאורה, כן. הוא ביקש חמור וקיבל חמור. אבל במקום שהוא ירכב על החמור, נאלץ לשאת את החמור על כתפיו לירושלים. לשאלה: אמנם מכאן אנו לומדים שאדם צריך לפרש שיחתו, אבל עד כמה?? אם אני מתפלל לפרנסה טובה, יותר נכון למצוא עבודה…. ואני מבקש מהקדוש ברוך הוא כבר המון זמן זמן "רבונו של עולם זכני למצוא עבודה טובה"… האם עכשיו אני צריך לחשוש שכל התפילות היו לשוא מכיון שהקדוש ברוך יזכני "למצוא" עבודה אבל 'רק למצוא' ולא לעבוד בה? עד כמה צריך לפרש שיחתו? הרי הקדוש ברוך הוא יודע כוונתי שכשביקשתי חמור, ביקשתי חמור לרכב עליו! ביקשתי למצוא עבודה לעבוד בה… ומה הלאה? אם אני צריך חמור להגיע לפתח תקוה, ואבקש חמור "לרכב עליו"… הוא יתן לי חמור לרכב עליו אבל אולי הייתי צריך לבקש חמור לרכב ולהוסיך "לפתח תקוה" כי אז יבוא אדם ויגיד לי "הא לך חמור 'תרכב עליו' לאשקלון"… השאלה עד כמה צריך לדקדק כי אין לדבר סוף! תודה

תשובה:

שלום וברכה

צריך לבקש באופן נורמלי, לא ניתנה תורה למלאכי השרת… העיקר להאמין ולבטוח ולא להפסיק להתפלל…

שיתקבלו התפילות ויהיה תמיד רק שפע ושמחה ומנוחת הנפש.